Nooit te oud voor een eerste blog

Welkom op IkBenFlo.nl, wat leuk dat je hier bent!
Waarom ben ik deze blog begonnen en wat kun je ervan verwachten? In deze allereerste post ga ik je het allemaal vertellen!

De voorgeschiedenis

Als kind was ik al dol op schrijven, tekenen, knutselen en alles wat maar creatief is. Dat is altijd zo gebleven en ook in mijn professionele carrière is het creatieve altijd de rode draad geweest. Maar privé merkte ik dat het er toch een beetje bij inschoot, simpelweg omdat ik mezelf er de tijd niet voor gunde. Ik heb immers ook nog mijn hobby’s, vrienden, partner… 😉 en sinds vorig jaar ook nog een heerlijk kindje!

Precies tijdens mijn zwangerschapsverlof brak Covid-19 in alle hevigheid uit. Gedeeltelijke lockdown, social distancing… daar gingen al mijn leuke plannen voor deze bijzondere periode. Mede vanwege de onzekerheid over de situatie zat ik echt wel even bij de pakken neer, maar ik zag het ook als een mooie kans om 1) op mezelf te kunnen focussen en mijn lichaam en geest wat rust te gunnen en 2) eindelijk te kunnen starten met dingen die ik al zo lang wilde, maar nooit aan toe kwam (lees: mezelf de tijd niet voor gunde).

Geboortekaartje Finn

Nooit te oud om te leren

Bovenaan mijn lijstje stond het leren te illustreren op mijn computer. Photoshop, InDesign en Sketch beheerste ik al, maar ik wilde echt kunnen tekenen! Dus stofte ik mijn MacBook af, kocht een mooie Wacom-tekentablet via Marktplaats, bekeek de ruim 100 filmpjes van de cursus en voerde talloze oefeningen uit om vervolgens aan mijn eerste uitdaging te beginnen: een eigen geboortekaartje ontwerpen voor Finn!

Omdat ik vanwege de pandemie opeens erg weinig afspraken had, besteedde ik de rest van al die vrije tijd aan mijn andere liefhebberijen: het verder inrijden van onze IJslandse merrie Notintáta, het verbeteren van mijn hardlooptechniek en gewoon lekker genieten van het mooie lenteweer… de tijd vloog en toen was het alweer 5 juni: de geboorte van onze Finn!

Opeens was ik mama en ik kon zelf bijna niet geloven dat ons dit moois écht was overkomen (nog steeds niet overigens). Een bijzondere, hele fijne maar ook erg intensieve periode brak aan waarin er – hoe relatief klein ons wereldje ook was – zoveel op me af kwam!

Bron van inspiratie

Ik merkte dat het moederschap me ook ontzettend veel inspiratie gaf om te schrijven. Het leven was opeens zo anders, zoveel rijker en ik heb er al zoveel van geleerd! Zeker omdat de Covid-pandemie toch wel wat negatief sentiment met zich meebrengt, wilde ik graag wat positieve energie met de buitenwereld delen. Zonder daarbij de positiviteitsgoeroe uit te willen hangen – integendeel! – gewoon lekker verstrooiende verhalen, uit het leven gegrepen.

Echter waren tijd en vooral energie na de geboorte van Finn ver te zoeken. Dus – en dit is meteen één van de lessen die ik heb geleerd – het idee om dit ook daadwerkelijk te doen heb ik even geparkeerd.

Van borrelend vat tot blog

En toen was het 3 februari, Finn bijna 8 maanden oud en vond ik dat het er toch echt eens van moest komen. Ik zei het tegen Joost, die meteen de naam ‘IkBenFlo.nl’ verzon en dezelfde avond nog de domeinnaam en webhosting regelde (heerlijk hè zo’n vent!), terwijl ik druk met het logo aan de slag ging.

Ja, als ik wat in mijn hoofd heb dan gaat het gas erop: een klein weekje later is hier het resultaat! Ik kan niet wachten om meer te vertellen over mijn hobby’s (o.a. hardlopen en IJslandse paarden) en natuurlijk mijn avonturen als moeder. Maar de bedoeling van de blog is vooral ook het spontaan delen van tips, ideeën en leuke verhalen uit het dagelijks leven.

Volg mijn ‘minddump’!

Ik hoop dat ik je enthousiasme heb aangewakkerd en je al uitkijkt naar mijn volgende blogpost(s). Heb je leuke suggesties, vragen of opmerkingen? Ik hoor ze graag!

Tot snel!

3 reacties op “Nooit te oud voor een eerste blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.