Nooit te oud voor een eerste blog

Welkom op IkBenFlo.nl, wat leuk dat je hier bent! Waarom ben ik deze blog begonnen en wat kun je ervan verwachten? In deze allereerste post ga ik je het allemaal vertellen!

De voorgeschiedenis

Als kind was ik al dol op schrijven, tekenen, knutselen en alles wat maar creatief is. Dat is altijd zo gebleven en ook in mijn professionele carrière is het creatieve altijd de rode draad geweest. Maar privé merkte ik dat het er toch een beetje bij inschoot.

Tijdens mijn eerste zwangerschap brak Corona in alle hevigheid uit. Lockdown, social distancing… daar gingen al mijn leuke plannen. Mede vanwege de onzekerheid over de situatie baalde ik echt wel, maar ik zag het ook als een mooie kans om op mezelf te kunnen focussen, tot rust te komen en eindelijk te kunnen doen waar ik normaal niet aan toekwam.

Nooit te oud om te leren

Bovenaan mijn lijstje stond het leren te illustreren op mijn computer. Dus stofte ik mijn MacBook af, kocht een Wacom-tekentablet via Marktplaats, bekeek de ruim 100 filmpjes van een cursus en voerde talloze oefeningen uit om vervolgens aan mijn eerste uitdaging te beginnen: een eigen geboortekaartje ontwerpen voor Finn.

Ook was er opeens veel meer tijd voor andere liefhebberijen: het verder inrijden van onze IJslandse merrie Notintáta, hardlopen en gewoon lekker genieten van het mooie lenteweer… de tijd vloog en toen was het alweer 5 juni: de geboorte van onze Finn!

Opeens was ik mama en ik kon zelf bijna niet geloven dat ons dit moois écht was overkomen (nog steeds niet overigens). Een bijzondere, hele fijne maar ook erg intensieve periode brak aan waarin er – hoe relatief klein ons wereldje ook was – zoveel op me af kwam!

Bron van inspiratie

Ik merkte dat het moederschap me ook ontzettend veel inspiratie gaf om te schrijven. Het leven was opeens zo anders en zoveel rijker! Zeker vanwege het negatieve sentiment rondom de Covid-pandemie, wilde ik graag wat positieve energie met de buitenwereld delen, gewoon lekker verstrooiende verhalen, uit het leven gegrepen.

Echter waren tijd en vooral energie na de geboorte van Finn ver te zoeken. Dus – en dit is meteen één van de lessen die ik heb geleerd – het idee om dit ook daadwerkelijk te doen heb ik even geparkeerd.

Van borrelend vat tot blog

En toen was het 3 februari, Finn bijna 8 maanden oud en vond ik dat het er toch echt eens van moest komen. Ik zei het tegen Joost, die meteen de naam ‘IkBenFlo.nl’ verzon en dezelfde avond nog de domeinnaam en webhosting regelde, terwijl ik druk met het logo aan de slag ging.

En een klein weekje later was dit het resultaat! De bedoeling van de blog is vooral ook het spontaan delen van tips, ideeën en leuke verhalen uit het dagelijks leven.

Volg mijn ‘minddump’!

Ik hoop dat jeal uitkijkt naar mijn volgende blogpost(s). Heb je leuke suggesties of opmerkingen? Ik hoor ze graag!

Tot snel!

3 reacties op “Nooit te oud voor een eerste blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.