Ode aan het winterweer

Sneeuw en ijs: ik heb er sinds ik kind was niet zo van genoten als de afgelopen week! Tijd voor een post over onze leuke winterse belevenissen.

Met Finn in de sneeuw.

Finn’s eerste sneeuw

Van zinderende hittegolf tot dik pak sneeuw: kleine Finn heeft het al meegemaakt! Voor sleeën is hij nog wat te klein, maar met onze fijne nieuwe buggy (waarover later meer op deze blog) was het heerlijk om door de sneeuw te wandelen. Hij zal het zelf niet onthouden, maar wij hebben deze heerlijke wandelingen en mooie foto’s in de witte wereld maar mooi binnen!

Echt ‘IJslanderweer’

De IJslandse paardjes waren met hun prachtige wintervachten natuurlijk helemaal in hun element. Gelukkig staat Béli niet op glibberige hoefijzers, zodat ik heerlijk met hem het bos in kon voor lange ritten. Die waren de blauwe tenen achteraf meer dan waard! 😉 Lekker in tölt en zelfs galop door het prachtige winterlandschap, wapperende manen en vooruit gerichte oortjes voor je, het geluid van de hoeven door de knisperende sneeuw: veel beter kan het niet worden voor mij!

Snowy runs

Niet geheel verrassend heb ik het ook erg naar mijn zin gehad tijdens de heerlijke loopjes door het besneeuwde landschap. Wel wat meer opletten voor gladheid, maar ik moet zeggen dat het me alles meeviel. Bijkomend voordeel is dat je het heerlijk warm krijgt van zo’n lekker stukje hardlopen!

En… op de schaats!

Dit was toch wel de kers op de taart. En dat ook nog eens op Valentijnsdag op het in sneeuw gehulde Pluismeer in Lage Vuursche: hoe romantisch wil je het hebben? Flink wat fijne rondjes gemaakt in het zonnetje, om vervolgens ook de binnenstad van Amersfoort nog even aan te doen voor de onmisbare koek en zopie (lees: gemberthee en -shot voor mij, cappuccino voor Joost en een lekkere crêpe to share) bij Coffee Corazon. Een zondag met een gouden randje!

Kortom: ik ga het missen!

Ik was winterweer de afgelopen jaren toch wel een beetje gaan associëren met eindeloze files en kleumen op het treinstation. Maar na deze week kijk ik stiekem al uit naar de volgende winterse periode, het zal misschien wel weer even wachten zijn…

Heb jij ook zo genoten van het winterweer?

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.